Veelgestelde vragen

Hoe werkt Roodkappje?

We werken samen met de ondernemers van jouw lokale markt. Al hun producten kun je bij ons vinden. Selecteer je boodschappen, betaal veilig via iDeal of creditcard. Je bestelling wordt op maandag of donderdag thuisbezorgd of je kunt hem zelf komen ophalen op de markt. 

Wanneer wordt mijn bestelling bezorgd?

We leveren ( met uitzondering van feestdagen ) op dinsdag & donderdag tussen 17:00 en 19:00 uur. Je kunt elke dag bij ons bestellen. Voor maandag 23:59 besteld is dinsdag tussen 17:00 en 19:00 uur gratis thuisbezorgd.  Voor woensdag 23:59 besteld is donderdag tussen 17:00 en 19:00 uur gratis thuisbezorgd.

Waar kan ik mijn bestelling ophalen?

Als je en bestelling geplaatst hebt en voor zelf ophalen hebt gekozen kan je deze op dinsdag of donderdag ophalen.

Ons adres in Amsterdam is Albert Cuypstraat 228. 

Wanneer kan ik mijn bestelling ophalen?

Wij bundelen al jouw boodschappen en zetten deze op dinsdag en donderdag tussen 17:00 en 18:00 uur voor jou klaar zodat je ze gemakkelijk bij ons kunt komen ophalen op de markt.

Is er een minimumbedrag?

Nee.

Waar gaat mij geld naartoe?

 

Wij geloven in de kracht van gemeenschap. Daarom bieden wij marktkramen een online platform, waar ze al hun producten gratis te koop kunnen aanbieden zonder enig verlies te maken. Vervolgens worden de producten door vrijwilligers gebundeld en met de fiets bij de klant thuis bezorgd. Zo kunnen wij marktkramen door de crisis helpen. 

Maar ook wij, het team vrijwilligers achter de schermen van Roodkappje, moeten de boel draaiende houden: het opzetten en onderhouden van een online shop kost geld. Daarom vragen wij €4,95 servicekosten. Zo kunnen wij jullie ook in toekomst de beste producten vers van de markt tot aan de deur komen brengen. 

Waar bezorgen jullie?

We bezorgen in heel Amsterdam.

Zijn de producten vers?

Zeker! Ze komen direct van de markt. 

Wat als ik niet thuis ben bij de bezorging?

Een vrijwilliger komt speciaal voor jou je boodschappen brengen. Daarom vragen we je er zeker van de zijn dat je op de afgesproken tijd thuis bent als je boodschappen besteld hebt. 

Hoe word ik vrijwilliger?

Wij kunnen alle hulp gebruiken! Wil jij zowel de ondernemers als mensen die momenteel het huis niet uit kunnen helpen? Word dan vrijwilliger! Neem contact met ons op voor informatie. 

Hoe kan ik me aanmelden als marktkraam?

Heb je een marktkraam in Nederland en wil je je aanmelden voor Roodkappje? Leuk! Neem dan contact met ons op. 

Zijn er extra kosten?

Nee,  er zijn geen verwerkingskosten of toelages. De prijzen op Roodkappje zijn de prijzen die je op de markt betaald.

Hoe betaal ik voor mijn boodschappen?

Je kunt op Roodkappje veilig betalen met IDeal of creditcard. 

Komen jullie ook naar andere markten?

Ja, ons doel is om te groeien en uiteindelijk markten in heel Nederland en zelfs de hele wereld online te brengen. Ben jij marktkraameigenaar op een andere markt en heb je interesse? Stuur ons alvast een bericht.

Kan ik mijn bestelling terugsturen?

Omdat het om verse producten gaat is het niet mogelijk om je bestelling terug te sturen. Mocht je ontevreden zijn over een product, neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Nee het is niet mogelijk om je bestelling te annuleren.